Elektricien-Haarlem

Inductie- of keramische kookplaten, voor- en nadelen

Zoals we allemaal weten, waren inductiekookplaten en keramische kookplaten erg populair vanwege de oorlog in Oekraïne. Koken op gas wordt steeds duurder, dus een paar keer heb ik overwogen om een speciale pan te gebruiken. Elektriciteit lijkt de toekomst te zijn. Er zijn echter veel voor- en nadelen die ook gelden voor het gebruik van inductie of keramiek. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van inductie en keramiek.

Effectief gebruik van IH-kachels

IH-kachels hebben een hoger verwarmings effect dan andere keramische kachels. Op het moment dat je een biefstuk bakt op de inductie glasplaat merk je niet eens dat hij minder stroom verbruikt dan andere fornuizen. Volgens Milieu Centraal is dit zo’n 30%. Inductie verwarmt het magnetische veld. Dit is dus een zeer effectieve manier van elektrisch koken en scheelt natuurlijk een hoop meterkasten.

Maak je keramische kookplaat grondig schoon

Keramische platen koelen snel af en zijn gemakkelijk schoon te maken. Een goede verzorging van je potten en keramische borden verlengt de levensduur van je magnetische voetjes. Hierdoor heb je minder vaak een nieuwe pan nodig dan wanneer je deze op een gasfornuis verwarmt. Elektriciteit is dus goedkoper dan koken op gas. Bovendien is koken met aardewerk voor veel mensen veel gemakkelijker. Keramische fornuizen werken veiliger

Als je kleine kinderen hebt, kun je natuurlijk in de kookzone koken en een speciaal stopcontact maken, maar aangezien er op gas wordt gekookt, is het niet veilig om deze open te laten staan. Creëer een kookzone met een vuurloze keramische kookplaat waar iedereen bij kan.

Wat zijn de nadelen van keramische kookplaten?

Zo is de directe prijs van een keramische kookplaat hoger dan de nieuwe pan van Action. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een gietijzeren pan nodig hebt om te koken. Dus, wetende dat niet alle potten werken, kan het enige tijd duren om rond te komen. In dit geval is de onderkant dus erg belangrijk om problemen te voorkomen.

Keramische platen moeten worden gebruikt met fluwelen handschoenen

Het vereist vaak ook speciale zorg, omdat het een speciale pot vereist. Het is natuurlijk een beetje overdreven om te zeggen dat je kinderhandschoenen nodig hebt, maar het is belangrijk om keramische kookplaten en pannen te gebruiken om ze niet te beschadigen. Dit betekent bijvoorbeeld de warmte laten ontsnappen voordat je de kachel gaat schoonmaken. Anders kunnen de laagjes in de pan snel loslaten. Voor wie geen vaatwasser heeft: Gebruik nooit een metalen spons of de achterkant van de spons. U kunt invoeren wat er gebeurt als u het uitvoert.

Daarnaast is het natuurlijk om te letten op het type kachel dat je gebruikt. Er zijn verschillen tussen de verschillende merken die er zijn. De een koelt langzaam af en de ander warmt de pan heel snel op. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe kachel, is het een goed idee om iemand te vragen die hierin gespecialiseerd is.